Zámek Lysice 11. 6. 2024

Další naše akce v tomto roce byl zájezd na zámek Lysice, Barokní stavba se skvostnými a bohatě zařízenými interiéry. Ty představují nám životní prostředí a styl přední moravské hraběcí rodiny Dubských z Třebomyslic. Bohaté sbírky, pořízené hlavně v 19.století obsahují především nábytek, sklo, porcelán, obrazy, dále pak vzácnou sbírku zbraní, dvě knihovny, předměty dovezené z Orientu a pozoruhodnou sbírku historických střeleckých terčů. 

Paní průvodkyně Mgr. Klára Kadlecová nás perfektně seznámila s historií zámku, provázela vtipnými historkami, nezahlcovala jen letopočty.

Na prohlídku zámku navázala komentovaná prohlídka zahrady. Byla ukončena rekonstrukce zahrady velmi vkusně, nenásilně. Dokonce se někde našly původní obrubníky. Nechali je vyrobit podle původních. I zde jsme měli štěstí na průvodkyni. Která seznámila s historií. Byl to opravdu velmi příjemný den, zakončený velmi dobrým obědem.

Poděkování přátelům a známým, kteří mně pomáhali s chodítkem, i pomocnou ruku podali, jsem mohla i já absolvovat prohlídku zámku i zahrady.

Hlavní navigace:

 

Krásné letní prázdninové dny. Buďte na sebe opatrní. V září se sejdeme na naší další akci

 

Dne 10. 9. 2024 zájezd poutní kostel sv, Jana Nepomuckého Zelená hora, Zámek Náměšť nad Oslavou.

 

Léčebný pobyt 22. 9. - 28. 9. 2024 v Park hotelu Hokovce.

 

 

 

Vytvoření webových stránek zajistila

Firma Graweb, jmenovitě pan Kamil Konečný, nám sponzoruje vytvoření našich webových stránek. Jeho firma nám také tyto stránky vytvořila. Děkujeme mu za jeho spozorský dar.

Chceme, aby nejen naši členové, ale i široká veřejnost, byli informováni o naší činnosti.